En kista dekorerad med många blommor och ljus i en vacker kyrka vid en begravnings ceremoni

Så planerar du en begravning i Uppsala

Uppsala är en vacker stad och en perfekt plats för den sista vilan. Det finns många valmöjligheter när det kommer till begravning i Uppsala. Kyrkogårdarna och minneslundarna som finns tillgängliga är både vackra och värdiga. Kika på alternativen som finns och hitta det bästa för den avlidne och alla anhöriga.

Det är viktigt att få tid att sörja när du förlorar en nära anhörig. När du är mitt uppe i sorgen ska du både hantera själva bortgången och allt det praktiska. För att du ska ha tid till att ta hand om alla känslorna är ett tips att vända dig till en bra begravningsbyrå som kan bistå med en hjälpande hand med begravningen. Kontakta Fenix begravning om du vill ha göra livet enklare. De finns där för dig i det stora och i det lilla.

Få hjälp med begravningsplaneringen

Fenix begravning är experter på att kunna ge sinnesro i livets mer allvarliga stunder. De kan hjälpa dig med så mycket du vill och förutom hjälp med själva begravningen kan de även bistå dig med olika juridiska tjänster. Sätt dig ner tillsammans med personalen på Fenix begravning och diskutera alla detaljer.Att planera en begravning är ett stort projekt och att få assistans är guld värt.

Planera en personlig begravning

En begravning är ett sätt att ta farväl av personen som dött. Därför är det betydelsefullt att lägga lite tid och energi på att göra begravningsceremonin personlig och fin. När du ska planera begravningen är det viktigt att ta reda på om den avlidne hade några specifika önskemål kring begravningen. Det är många som planerar sin egen begravning. Det finns olika digitala tjänster där människor kan dokumentera sina önskemål. Om du vill kolla om din anhörige har lämnat några önskemål kan begravningsbyrån tipsa om vart du ska börja leta.

Kyrkogårdar i Uppsala

I Uppsala finns det flertalet kyrkogårdar som alla har sin egen speciella karaktär och skönhet. Det är även möjligt att välja en minneslund som är en anonym gravplats. Den är fredad och skänker lugn och stillhet. Du kan med fördel åka runt i Uppsala för att få en känsla för de olika plasterna som finns.