tokyo

Världens bästa studentstäder

Som Uppsalabo vet man det mesta som finns att veta om att bo i en studentstad. I alla fall om studentstaden i fråga är Uppsala. Men hur det ut på andra ställen? Om du letar efter de bästa studentstäderna i världen är den här artikeln perfekt för dig! Vi har sammanställt en lista med några av de mest kända och populära studentstäderna i världen. Oavsett om det är London, Paris, Tokyo eller Madrid; dessa platser erbjuder studenter en mängd olika saker att göra medan de går på universitetet.

En del människor kan tycka att utbildning ska tas på allvar och inte riktigt fokusera på fritidsaktiviteter. Det är dock inget fel i att roa sig då och då heller. Så om du funderar på att studera utomlands och vill ha några idéer om vart du ska åka: läs vidare!

Cambridge

Ett av världens mest prestigefyllda universitet ligger i Cambridge, Storbritannien. University of Cambridge har funnits sedan 1209 och har idag över 18 000 studenter från hela världen. Förutom sin akademiska excellens är Cambridge också en vacker stad att bo i med massor av saker att göra. Så vill du uppleva brittiska städer med anor från förr är Cambridge perfekt.

London

Storbritanniens huvudstad är också en av världens mest populära studentstäder. Med över 400 000 studenter har London något för alla. Från det berömda nattlivet och de oändliga shoppingmöjligheterna till de många turistattraktionerna som Big Ben och Buckingham Palace; det finns aldrig en tråkig stund i den här staden. Som besökare syns studenter i modevärlden där de har små popup stores och kollektioner. London är verkligen en stad för den som letar efter modet bland utbildningen.

Paris

Paris är en av de vackraste städerna i Europa och precis som London är det också en smältdeg för studenter. I årtionden har Paris lockat studenter från hela världen som vill studera vid några av Frankrikes bästa universitet. Oavsett om du är intresserad av vetenskap eller humaniora, erbjuder staden något för alla. För dig som är intresserad av franska språket, alla klenoder på Louvrén eller bara vill uppleva något annat är Paris perfekt.

Tokyo

Japan är ett land som många vill studera utomlands. Kulturen är inte bara annorlunda än i de flesta västerländska länder, utan Japan erbjuder också några av de bästa internationella utbildningarna i Asien. Om du funderar på att studera i denna asiatiska hotspot är Tokyo definitivt en av deras största studentstäder. Med över många universitet och skolor och mer än en halv miljon studenter finns det något inom de flesta områden. Dessutom är Tokyos universitet känt för att vara mycket svårt att komma in på. Så perfekt för dig som verkligen vill visa upp din akademiska förmåga. Om du vill studera så att säga. Som besökare kan du uppleva den akademiska världen på deras fina museum. Om du är mode-intresserade är Bunka Fashion College i Shibuya perfekt för att titta på folk. Här är det inga mjukiskläder som gäller i skolan! Uppklätt och experimentellt ska det vara.

Där har du det! Detta är några av de mest populära studentstäderna i världen. Oavsett om du vill studera eller bara ha roligt kommer dessa fem platser definitivt inte att göra dig besviken!