Därför väljer allt fler elscooter i Uppsala

Uppsala är en av Sveriges mest berömda och anrika städer med sin rika historia kantad av vikingar, vetenskapsmän och starka politiska influenser. Här finns också Nordens äldsta fungerande universitet, vilket gjort staden till en knutpunkt för både gammalt och nytt.

Det är därför inte särskilt förvånande att elscooter har blivit allt mer populärt i Uppsala då stadens invånare välkomnat detta moderna, enkla och miljövänliga transportalternativ. Det finns ett flertal modeller att välja bland, beroende på behov och plånbok. Några av de mest efterfrågade elscootrarna är:

• Xiaomi Mi 3 – ett prisvärt alternativ som bara väger 12.5 kg och klarar 30 km
• Eltra 67 – en vattentät elscooter som passar alla väder och har en räckvidd på 50 km
• Premium – en snabb och väldesignad modell som har batteridrift för upp till 50-60 km

Utöver detta finns det också ett antal praktiska tillbehör som du kan välja för att göra åkturen både säker och bekväm, till exempel hjälmar, väskor och mobilhållare – allt för att din upplevelse ska bli så säker och praktisk som möjligt.

Många fördelar

Den kanske främsta fördelen med att ha en elscooter i en stad som Uppsala är att du omedelbart får snabb och smidig tillgång till hela staden. Avstånden är inte särskilt stora här och du kan förflytta dig från en punkt till en annan på momangen. Staden är en populär resedestination med sina många historiska och vackra platser som till exempel Kungshögarna, Domkyrkan och Uppsala slott. Såväl lokalbor som besökare älskar även stadens många caféer, restauranger, museer och evenemang. Med en elscooter kan du snabbt pendla mellan de olika platserna och få uppleva staden till hundra procent. Du hinner ta en kaffe med kompisarna mellan föreläsningarna eller äta en god lunch innan du tar dig vidare till nästa destination.

Ekonomin är ytterligare en anledning att välja elscooter. Det är ett billigt transportsätt och passar därför utmärkt för stadens många studenter. Dessutom är det svårare att stjäla en elscooter än en cykel, vilket kan vara värt att tänka på eftersom Uppsala ligger i toppen på listan över hela landets mest cykelstöldbenägna områden. Med ett bra lås kan du lugnt parkera din elscooter, men tänk alltid på att låta den stå så exponerat som möjligt snarare än i en mörk gränd. Andra föredrar att ta med sig elscootern inomhus, vare sig det är hemmet eller föreläsningssalen, och väljer därför lättare modeller som är enkla att bära.

Avstressande och miljövänlig

Det tredje skälet att välja elscooter är naturligtvis för miljön. Förutom det mest uppenbara med att scootrarna inte släpper ifrån sig avgaser som bilar och motorcyklar, är de dessutom tysta och stör inte omgivningarna – även om du är ute mitt i natten. Att susa fram på ett tystgående fordon är även skönt för dig som kör, och sparar på både öronen och nerverna. Idag lever många med stress och det beror ofta på flera faktorer, inklusive tidsbrist och stökiga omgivningar. Med elscootern gör du en viktig investering eftersom den är tidssparande, ekonomisk, miljövänlig och tyst.