Därför väljer allt fler elbil

Att allt fler väljer att skaffa elbil är knappast förvånande trots ett relativt högt inköpspris. En stor anledning till populariteten är att det anses vara ett miljömedvetet val. Miljön är viktig för de allra flesta, och genom att välja en elbil har du möjlighet att dra ner på koldioxidutsläppen. Det är dessutom något du kan göra utan att egentligen förändra din livsstil.

Miljön är dock inte den enda orsaken till att elbilen blivit så populär. Även om elbilen ofta är dyr i inköp, finns det ekonomiska fördelar som blir extra märkbara nu när drivmedlet är så dyrt.

Att tänka på gällande elbil

Utöver elbilen behöver du skaffa en laddare för elbil i hemmet, så att du kan ladda elbilen när det behövs. Det finns expertrådgivning att få om du är osäker gällande laddboxar. Inköpet av elbilen är som bekant ofta dyrt, men i vissa fall kan du vara berättigad en klimatbonus när du väljer en klimatvänlig bil. Det kan göra en relativt stor skillnad för dig som köper en ny elbil som privatperson. Reglerna för hur stor klimatbonusen är och när du är berättigad till den, ändras dock då och då så det bästa är att sätta dig in i det som faktiskt gäller i samband med ditt bilköp.

När du väljer att köpa elbil finns det några saker att ta i beaktning:

• Antal laddboxar och placering hemma
• Hur många laddningsstationer som finns i din omnejd
• Glöm inte att ta laddningsstopp i beaktning när du kör långt

Fördelar med elbil

Det är svårt att inte se fördelarna med elbil, då den kan vara snällare mot miljön och ändå fylla alla de behov du kan tänkas ha när det kommer till en bil. För många är elbilen det enda tänkbara i framtiden, men det kan vara svårt med just finansieringen. En del väljer då att leasa elbil för att först prova och se hur det känns innan de lägger en stor summa på en ny elbil. En fördel som inte alltid tas upp, är att elbilen är tystare. Det kan vara en stor fördel för den ljuskänsliga. Tänk dig själv en miljövänligare och tystare bilfärd där du med lugn i sinnet bara kör förbi bensinstationerna, utan att bry dig om bensin- och dieselpriserna.