Så väljer du rätt hotell i Stockholm

Är det dags för dig att besöka huvudstaden? Oavsett om du ska till Stockholm för arbete eller nöje, finns det ett rejält urval av hotell att välja bland. Här hittar du information om vad du bör tänka på när du ska boka hotell i Stockholm.

När du ska boka hotellrum i Stockholm är läge och pris oftast de två faktorer som är viktigast. Även om det är första gången du besöker Stockholm kan du med hjälp av omdömen på internet och lite research hitta det perfekta hotellet för dig.

Tänk på detta när du väljer hotell i Stockholm

Faktorerna som kan påverka ditt val av hotell kan sammanfattas så här:

  • Läge
  • Pris
  • Storlek
  • Utsikt
  • Djurvänlighet
  • Städ och hygien
  • Extra – wifi, frukost, parkering och så vidare

Läge är ofta extra viktigt för personer som ska dit för jobb. Gångavstånd är att föredra, men är i bland inte möjligt. Ju närmare Stockholms kärna du vill hamna, desto dyrare blir det generellt. Att hotellet är rent och fint är så klart också en viktig fråga. Oavsett om det städas av robotar eller människor och något som du nästan alltid kan hitta information kring på diverse sajter med omdömen.

Djurvänlighet är något som antingen är livsviktigt eller totalt ovidkommande. Ska du semestra med hunden så se till att välja ett hotell som accepterar, och kanske till och med uppmuntrar, att ta med hunden.

Boka hotell för konferens eller turism

Ska du på konferens eller liknande genom företaget har du antagligen redan fått ett hotell förutbestämt. Har du dock en idé på var du skulle vilja bo under tiden du spenderar i huvudstaden, skadar det aldrig att kontakta den person på företaget som ska boka. Så länge det ligger inom budgeten och företaget inte har någon specialdeal med ett specifikt hotell, är det ofta möjligt att kunna påverka beslutet.

Kombinera jobb med nöje

Tänk på att nöje och arbete inte nödvändigtvis behöver vara en svartvit fråga. Boka några nätter på ett enklare, billigare hotell med wifi under de dagar du ska jobba. Avsluta sedan med en dag eller två på lyxhotell för att varva ned, festa eller turista, och ta till vara på vad Stockholm har att erbjuda.