Hitta rätt hunddagis i Uppsala

Att skaffa hund blir bara mer och mer populärt, inte minst i Uppsala. Att skaffa hund är ett stort beslut som garanterat kommer göra livet lite mer komplicerat. En hund kräver nämligen en hel del. Delvis behöver den rastas regelbundet men den behöver även aktivering och träning för att uppfostras rätt.

Då behöver du ett hunddagis

En smart lösning som många nyblivna hundägare tar till efter de skaffat hund är att ta hjälp av ett hunddagis. Genom att lämna sin hund på ett hunddagis under arbetsdagarna kan de få aktivering och promenader under dagen, så du kan fokusera på annat. Att hitta hunddagis i Uppsala kan vara lite klurigt. Det finns en hel del att välja mellan men det är viktigt för dig som hundägare att det känns rätt och att du har förtroende för vilket hunddagis du väljer.

Att tänka på som hundägare

Hur länge din hund kan lämnas ensam beror på ett flertal olika faktorer. Nedan följer några faktorer som påverkar hur länge det är lämpligt att lämna din hund ensam.

  • Ålder
  • Hundras
  • Träning

Om du skaffar en valp får du räkna med att behöva träna din hund på att vara ensam hemma. Separationsångest är vanligt och tyvärr kan destruktiva beteenden utvecklas. Enligt lag måste hundar rastas var sjätte timme. Då kan självklart hunddagis vara ett alternativ för att få vardagen att gå ihop. Notera dock att de flesta hunddagis har krav på vilka hundar de tar emot. Det finns ingen officiell åldersgräns för hunddagis. Vissa tar emot hundar från sex månader medan andra har mer flexibla regler. Eftersom detta kan variera är det bra att ta hänsyn till dessa faktorer när du letar efter ett hunddagis som kan passa dig och din hund.

Välj rätt hunddagis

Att välja rätt hunddagis kan vara en klurig och långdragen process. För att undvika att läget blir akut är det bra att titta på alternativ innan du skaffar dig en hund, om livspusslet kräver att lämna hunden någonstans. Bra hunddagis har ofta lång väntetid vilket gör det extra viktigt att vara ute i god tid. För övrigt är det viktigt att du känner tillit till personalen. Besök några olika hunddagis och se vad de kan erbjuda din hund. Hunddagis kan på heltid kosta uppemot 6000 kronor per månad. Då kan du förvänta dig att de tar hand om din hund.