valvgatan

De bästa skälen att bo i Uppsala

Om du letar efter en ny plats att bo på kan Uppsala vara den perfekta platsen. Uppsala ligger på fina Uppsalaslätten och har en befolkning på cirka 130 000 personer. Den är också känd som en av de vackraste städerna i Europa (enligt oss i alla fall). Så om du vill göra en förändring i ditt liv genom att flytta bort från allt som är bekant, kan detta vara ett inlägg för dig!

Uppsala är en stad som är genomsyrad av historia och tradition. Den har förgrenat sig i många subkulturer, vilket bidrar till en intressant smältdegel av olika människor och erfarenheter. Allt detta kombinerat ger ett levande område med mycket att göra!

Det finns många skogsområden i närheten där du kan ta långa promenader eller cykla. Det finns också många sjöar några bussturer bort där du kan bada på sommaren och åka skridskor på vintern.

Uppsala ligger nära både Stockholm och Arlanda flygplats, vilket gör det lätt att ta sig runt och resa. Många tågrutter västerut börjar också i Uppsala (för att sen åka till Stockholm och vidare), vilket gör det smidigt för den som reser med tåg. Stadskärnan är liten och lätt att gå till fots, och de flesta sevärdheter och attraktioner ligger där. Det finns också ett bra kollektivtrafiksystem för den som inte vill eller kan cykla. Precis utanför Uppsala hittar du stormarknader och möbelbutiker som du faktist kan cykla till. Även om det såklart är enklast att ta soffan i bilen istället för på pakethållaren.

Levnadskostnaderna i Uppsala är mycket lägre än i andra större städer i Europa. Så om du har en stram budget kan detta vara den perfekta platsen att bo på! I Uppsala finns två universitet, vilket innebär att det finns många unga människor som vill ha något att göra. Det finns alltid evenemang på gång och nya platser att utforska.

Slutligen är Uppsala en trygg stad med låg brottslighet (bortsett från cykelstölder). Du kan alltså känna dig trygg när du går runt på kvällen utan att behöva oroa dig i onödan.